středa 15. dubna 2015

ČARODĚJOVÉ

O čarodějích se mluví už dávno.. bylo to kdysi ve středověku, kdy lidé za čarodějnictví zabíjeli a mučili.
Podíváme se tedy do středověku...
Když člověk vařil divné čaje z bylinek rozvěšených po celé chatrči, byl obviněn z čarodějnictví. Když ho ještě k tomu viděli s černou kočkou nebo havranem, měli potvrzeno a jasno. 

Bylo moc způsobů mučení těchto lidí. Toto mučení nebo rovnou smrt většinou končilo smrtí, lid přece mezi sebou nechce nadpřirozenou nestvůru!
Čaroděje a čarodějnice nechávali potopené pod vodou, než se utopili, upalovali je, nandávali jim mučící stroje jako např. skřipec atd., zavírali je do klecí atp..
Dnes si můžeme čaroděje a čarodějnice (hlavně ty) představit buď pohádkově (Bradavice na dlouhém nosu, dlouhý špičatý klobouk, létání na koštěti, černá kočka atp., stará ošklivá paní při těle), nebo moderně (štíhlou hezkou postavu s velmi krásnými schopnostmi, skoro nelišící se vzhledem od člověka). Mívají dobrý vztah se zvířaty.
Čarodějové mají kouzelnou moc základního tvaru, zkušení čarodějové pak ovládají těžší a pokročilejší kouzla. Čaroděj ke kouzlení nepotřebuje hůlku, tu potřebuje pouze k dokončení většiny lektvarů, ačkoliv v sáze Harry Potter byla hůlka nezbytnou pomůckou čarodějů.

Čarodějnice a čarodějové jsou na tom s povahou jako lidé, jsou ale inteligentnější a lépe chápou svět, ve kterém žijí. Jejich obydlí najdete nejspíš někde osamoceně v lese nebo naopak nenápadně uprostřed města, ovšem jejich sídlo bývá posazeno co nejvíce do podzemí, nejspíš kvůli trvanlivosti některých látek či potravin, které potřebuje ke svým kouzlům a do lektvarů.


Pohádková forma čarodějnice



________________________________
Napište mi o čem mám psát prosím :) :D